In anul scolar 2009-2010 am fost coordonator in cadrul proiectului international ,,Diferiti, dar egali " derulat in parteneriat cu profesori din 10 tari din Europa care lucreaza cu elevi cu CES si cu 80 de profesori din Romania . In cadrul acestui proiect am avut mai multe manifestari iar playlisturile cu inregistrarile din cadrul manifestarilor pot fi urmarite mai jos .
Astfel am organizat si moderat in data de 28 mai Simpozionul International ,, ,,Rolul creativitatii si inovarii didactice in combaterea excluziunii sociale " .
Şcoala Specială Caransebeş a organizat aceasta manifestare in data de 5 mai 2010 cu ocazia a trei evenimente speciale :
- 5 mai - ziua europeana de protest impotriva discriminarii persoanelor cu dizabilitati,
- 5 mai - aniversarea a 5 ani eTwinning (comunitatea scolilor din Europa )
- activitate in cadrul Spring Day 2010 deoarece pe data de 9 mai se sarbatoreste Ziua Europei
Vedeti si playlistul aici
Am organizat in 16 aprilie in cadrul proiectului un concurs international ,, Invierea Domnului si renasterea spirituala a intregii umanitati . "
In data de 13 martie am organizat o Expozitie internationala - Luna martisorului si a Bunei-Vestiri .
sâmbătă, 29 mai 2010
vineri, 7 mai 2010
5 MAI -aniversare 5 ani eTwinning in Scoala Speciala Caransebes
Scoala Speciala Caransebes pentru acest eveniment a realizat doua torturi : unul cu sigla eTwinning si altul cu sigla proiectului ,,Diferiti, dar egali " .http://proiectinternationaldiferitidaregali.blogspot.com/
Dragi profesori vizitatori ai blogului mai jos aveti un videoclip ce pasi trebuie sa urmati pentru a va inscrie in cadrul eTwinning .
Daca doriti sa ajutati elevii aflati in dificultate din Scoala Speciala Caransebes va rog sa urmati urmatoarele etape si sa cititi ,, Cadrele didactice care se inregistreaza pe portal in perioada 5-15 mai, in urma invitatiei unui coleg deja inscris, sunt rugate sa trimita un email pe adresa: twinteachers_ro@yahoo.com in care sa mentioneze numele lor, scoala si numele si scoala cadrului didactic care i-a invitat si asistat in procesul de inscriere adica Profesor Duma Cornel Lucian - Scoala Speciala Caransebes Romania .
Am sustinut un discurs despre eTwinning :
eTwinning a adus o noua dimensiune pentru Scoala Speciala Caransebes deoarece prin intermediul acestui portal elevii nostri au putut vedea cum se deruleaza procesul instructiv- educativ in alte tari din Europa si ce activitati deruleaza elevii cu CES parteneri in cadrul proiectului .eTwinning ,,Different, but equal “ .eTwinning face parte din Comenius si reprezinta Comunitatea şcolilor din Europa , iar Cadrele didactice din ţările participante se pot înscrie pe site şi pot folosi instrumentele eTwinning online (portalul şi Desktop-ul) si alte instrumente si aplicatii web 20 si social media pentru a intra în contact, a face schimb de idei şi de exemple practice, pentru a forma grupuri, a participa la seminarii şi a desfăşura proiecte online.
Platforma etwinning.net oferă:
- instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare;
- apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora;
- implicarea în activităţi curriculare comune;
- participarea profesorilor la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin
- colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă;
- un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori;
- recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european;
- premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte. Un program pentru elevi
Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine.
Un program pentru comunitate
Înfrăţirea online a şcolilor poate fi însoţită de înfrăţirea comunităţilor. Unele localităţi au decis să se "înfrăţească" şi completeze comunicarea şi cooperarea online prin alte proiecte - vizite, activităţi culturale pentru adulţi
Abonați-vă la:
Postări (Atom)